The Rhythm of life begon voor ons koor meer dan 25 jaar geleden met de geboorte van PaKoSUN (Parochiaal Koor Sint Ursmarus Nokere). Christelle Platteau, afgestudeerd aan het Lemmensinstituut (koordirectie) nam de dirigeerstok in haar enthousiaste handen en verzamelde stemmen uit Kruishoutem, Waregem en omstreken. Na enkele jaren begonnen we te denken over een nieuwe naam. Voor deze zingende vrienden was er slechts 1 optie, AMI CANTI.

De Sound of Silence is ons onbekend, want ons repertoire beslaat vele soorten liedjes. Religieus en profaan of hedendaags, wereldbekend of uit ons kleine Belgenland, het Onze Vader, stille nacht, een Disney-medley, Viva la vida van Coldplay, Bohemian rapsody, ... we kennen het allemaal.

In de Streets of London hebben we tot nu toe nog niet gezongen en de Northern Lights hebben we ook nog niet gezien, maar dat wil niet zeggen dat we enkel in Nokere blijven om er eucharistievieringen op te luisteren. In december 2006 reisden we naar Cormontreuil nabij Reims om enkele kerstliederen te zingen en we mochten ook al samenwerken met Voice Male en Ishtar. Slovenië heeft voor ons sinds 2008 ook geen geheimen meer, sinds onze deelname aan een internationaal koorfestival waar wij België mochten vertegenwoordigen.

Thinking out loud kunnen wij tijdens ons 25-jaar bestaan nog veel projecten, concerten en optredens opsommen waaraan wij mochten deelnemen. Sinds 2009 nemen we deel aan het Provinciaal Koorzangtoernooi van Oost-Vlaanderen en behalen we derde afdeling. In dat kader werden we ook voorgesteld in een reportage van AVS.

Als koor sloten wij aan op het evenement LILLE XXL met optredens in Rijsel, Doornik en Kortrijk. In 2010 waren wij van de partij op ZINGEN TOT MORGENVROEG op het Sint- Pietersplein in Gent en verzorgden we de hoogmis van 11.30 uur in de Basiliek van Koekelberg.
Ter gelegenheid van LATEM KERSTDORP genoten op de eerste plaats de koorleden zelf maar ook vele koorliefhebbers al 3 keer op rij van een geslaagd kerstconcert! Dit jaar mochten we figureren tijdens de perfecte dag van een jong koppel en in hun huwelijksmis de ware liefde bezingen.

Tot 2017 werd er op de tweede zaterdag van oktober al 5 jaar een SAMENZANGAVOND georganiseerd in De Mastbloem in Kruishoutem. We waren de voorbije jaren gastheer van het Koninklijk Sint Martinuskoor uit Avelgem en van onze zingende vrienden USCIA uit het naburige Huise.
Op 15 oktober 2017 organiseerden we een bijzonder gesmaakt aperitiefconcert in Nokere.

Ons koor is een toffe bende vol pretty women and handsome gentlemen die samen met veel plezier muziek maken. Met een 45-tal leden, verdeeld over 4 stemmen, maken we tijd voor zingen en plezier. Onze repetitiedagen en kooruitstappen zijn altijd gevuld met gelach en vriendschap.